de lakens uitdelen

de lakens uitdelen

Bezinnen
Bij zinnen
Buiten.. binnen
Het is vakantie. Laag pitje in de middag. De boys hangen rond. Eén zet er koffie, dat is het betere werk na de kerk. De boer gaat zeilen morgen, weer even wat anders dan trekker rijden of kraan draaien, de grote boy werkt voorlopig nog door.

Mam, wat is een dekbedhoes? Huh, weet je dat niet. Nee. Dat moet mee op kamp en een laken. We lachen hartelijk of het om een grap gaat, maar wat schetst mijn verbazing, ze begrijpen allebei niks van beddengoed-benaming. Waar heb ik iets gemist.Een dekbedhoes, daar stop je je dekbed in. Ik noem dat mijn deken, zegt zeun. Ja oké, dat kan je zo noemen, maar het is je dekbed en je hoes gaat daarom heen. Maar je hebt toch ook een kussensloop? Dan hadden ze het beter dekbedsloop kunnen noemen. En een laken dan? Ja, zucht, die doe je onder een deken, maar niet wat jij deken noemt, zo een deken, wat oma nog heeft. tja, dat is voor hun onbekend. Ik begin te begrijpen, dat ze soms niet goed reageren als ik de lakens uitdeel. Ze missen een stuk opvoeding.

Nou zeun, je dekbedhoes in de koffer doen. Ja, die had ik er al in gedaan. huh, okay. Je hoeslaken erbij. Huh? Wat? Zo heet dat ding om je matras. Ik lag me slap. Rits nou maar dicht. Stiekem gaat de knuff ook tussen de lakens, hoes, uh, spullen. Het verbaast me niks. Vriend doet het ook en echte mannen zijn gevoelig. Maar dit heb ik natuurlijk niet geschreven🤫.

Bezinnen
Verzinnen
Buiten..binnen

Ik verzamel leesvoer. Ik kan nog niet kiezen, maar heerlijk is het. Teken van trouw, Eva zomerboek, Ariadne, Beter bloggen, stukje brood voor de armen. Eerst maar een bakje zetten. En even schrijven. Dan zoek ik zo verder.

Bezinnen?
Gewoon ergens beginnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email