Mei maakt vrij (2)

Mei maakt vrij (2)

1 mei. Pracht dag, ook bekend als dag van de arbeid, al werk ik vandaag niet echt. Werken is gewoon heerlijk om te doen, je kan er veel voldoening uit halen. Als je werkt, is rust ook fijner. Die twee mogen in balans zijn, daar heb ik altijd werk aan.
Weet je, als je niet kunt werken om wat voor reden ook, zou je met jaloerse blikken kunnen kijken naar mensen, die dat wel kunnen. Logisch. De andere kant is er ook. Dat mensen, die altijd werken om armoede enigszins het hoofd te bieden ook wel eens ontspannen zouden willen zijn om tot rust te komen. Allerlei manieren om naar werk te kijken.

Vandaag open ik de mei-maakt-vrij actie. Op zondag? Ja op zondag. Omdat er nog steeds zoveel kinderen zijn, die hun werk in slavernij doen. Die vechten voor hun bestaan, maar niemand ziet hen. Dat gaat verder als verplicht de afwas doen thuis of je moeder moeten helpen. Nee, slavernij. Je familie heeft geld nodig en ze zetten jou daarvoor in. Ze geven je over aan een wereld van misbruik en verkrachting. Ze laten je dingen doen, waar je hart van breekt en je maag van omdraait. Te erg om op te schrijven. In de Filipijnen tiert deze misbruik welig. Ik heb wat met de Filipijnen. Ooit, jaren geleden trof mij hun leed. Het heeft me nooit meer losgelaten. Nu al jaren heb ik daar een paar schattige meisjes en een klein ventje, die ik steun om ze toekomst te geven. Ze schrijven mij of ik zo eens even langs kan komen, zo grappig. Dat voelt dichtbij.

Nou, reislustig ben ik niet. Ben wel van actie. Daarom heb ik al jaren de mei-maakt-vrij-actie. Elke dag een product te koop of het bedrag te doneren van de dagwaarde, 1,- dag 1, 2,- dag 2. Het voorwerk van vorige week heeft al prachtige donaties opgeleverd, want ja, dat kan natuurlijk ook.

Werken, het kan zo leuk zijn. Maar werken om kinderen in vrijheid te krijgen, daar lacht je hart ook van mee. Ervaar het en doe meešŸ’
#sonschrijft #meimaaktvrij #kindermisbruiktenstrengsteverboden #vragenmagaltijd #NL73RABO0348074220 #dichtbijenverweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email