vakantie

vakantie

Vakantie. Heerlijk.
Ik ken mezelf niet goed terug. Meestal zit ik juist voor de vakantie vol goede voornemens, heb ik schone ramen, allerlei poetswerk gedaan, briefjes weg gewerkt. Nou, ik weet niet, maar mijn hoofd heeft geen voornementje bedacht, alleen maar gezocht naar rust en mijn geliefde koters tot de vakantie bijgestaan en hard mee geleefd om het relaxed te houden. De kinderen zijn allemaal goed over, de werkers zwoegen ook in warme dagen strandtenten af en straatjes worden gewoon doorgelegd. En ik verkoop en verwerk de campagne. En word verrast door een tuinfeest met de opbrengst voor het project, zo bijzonder. Wat een mensen zijn er toch!

Voorop gesteld, ik ben niet zielig. Maar wat was het een klus en wat ben ik stiekem blij dat de grote klus pas in oktober gebeurd. Ik kan het nu even laten en deze vakantie ingaan zonder al teveel nadenken. Stille armoede en eenzaamheid is flink op de kaart gezet de afgelopen tijd en dat willen we! Vanuit dit mooie koffiehuis.

Omzien en ontmoeten. Het is een leven, wat onverminderd doorgaat en waar je soms enorm van uit moet rusten, vijf kinderen even daar gelaten­čĄ¬. Dat gaan we dan nu doen. Met z’n allen. Vooral groot genieten van een boel kleine dingen, ik ben daar van. Van een ijs onverwachts en een koffietje elders. Van een tent in een gehucht en een stapeltje boeken op je bank. Van een extra pakket voor dat gezin, wat ook gezien wil worden, maar er niet om vraagt. Van een spaarpotje, wat leeg mag en waar gewoon w├ę├ęr een pop van gekocht moet worden, smelt. Ik hou er zo van.

We gaan de vakantie wat anders in. Misschien door het ongeregelde of over-geregelde leven van afgelopen tijd. Laat dat maar eens waaien. Ik lees. De kracht van kwetsbaarheid. Er is zoveel gebrek aan betrokkenheid. En er is grote moed voor nodig dat te doorbreken. Betrokkenheid tonen, onszelf laten zien, moeilijk, maar ook zo heerlijk om te doen. Juist als je kwetsbaar deelt, groeit echtheid. Perfect hoeft het niet, echt is wel erg leuk.

Vakantie. Ik hoop dat iedereen een stukkie rust kan vinden op zijn of haar manier. Alleenheid gaat niet op vakantie. Blijf dus een beetje betrokken. Het siert je leven en het verrijkt je buurt. Juist dat samen-gevoel. Dan houden we vol.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email