Samen voor de buurt

Samen voor de buurt

Wie er ook startproblemen had op deze maandag, ik niet. De wekker ging om kwart over 4, nou ja, dan denk je dat je net ligt, maar oké, de boy, die er dan uit moet is zo vrolijk, dat ik dan ook acuut mee doe en koffie drink met hem. Ons momentje. De grote boy om 5 uur uitgezwaaid, ook net of het gewoon is en dan nog even terug, om met de juf aan tafel te gaan, die om 7 uur zit. Los van het giga vroege tijdstip is het wel een mooie start om zo met je kinderen te beginnen. Niet dat ik morgen weer zo vroeg wil hoor, pfff.

Het weer is klam. Ik heb werk genoeg aan alle gevolgen van een regenachtig weekend, was zat. Nietsvermoedend kijk ik nog even mail en samen voor de buurt heeft een melding van een gift. Wat??!! Deze gast heeft op deze maandag duidelijk ook geen opstartproblemen, hij of zij geeft met grote gulheid even 1000,- op de teller. Bizar, verrassend, enorm. Waar moet ik met mijn dank heen, grandioos! Hartelijk dank voor deze grote gift, ik kan er niet bij. Het moedigt aan om krachtig verder te gaan voor de 10.000,- om eenzaamheid en armoede in onze buurt te verminderen. En hoe meer de teller stijgt, hoe meer ik de passie voel stijgen om dit tot een groot succes te maken.

Is een groot succes altijd zichtbaar? Welnee. Want het zit niet altijd in grote instanties, grote werken. Een verandering begint soms juist zo klein. In een huis, een gewoon huis. Waar de koffie loopt en je mag zijn, wie je bent. Met je verhaal, met je lastigheden. Als elk mens, waar je verschil voor maakt zich gezien weet, is het al goed. Er moeten ook mensen voor de enkeling gaan toch? Veel mensen, veel enkelingen wordt een hele club gelukkigheid😊. Het is maar hoe je het ziet.
10.000,- lijkt een berg. Dat is het ook. Het is maar een stukje berg, omdat de onderverdieping in Sons koffiehuis compleet aangepakt moet worden. Dus we bikkelen gewoon door. Keuken, toilet, bijkeuken, Son’s buurthuis. Met de spirit van samen sterk.

Samen voor de buurt. Het is zes weken intensief bikkelen, maar de moeite zo waard. Als het echte werk in oktober gaat gebeuren, zal het niet minder bikkelen zijn. Nog niet aan denken nu. Toch gaan we ervoor. Iedereen, klein en groot, vriendelijke dank! Dapper verder.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email