40 dagen tijd

40 dagen tijd

Even terug. Woensdag. Ik sudder nog na van mijn bezoekje bij omama. Dochterlief, die zegt, als ik oma heb gezien, is ze altijd mijn ValentijnšŸ˜. 3 grote mokken koffie, omdat ze denkt, Son drinkt toch wel. En nu…de zon.
De veertigdagentijd start. Ik ben niet van gestructureerd denken daarover. Daarom gebruik ik elk jaar de tear-kalender. En denk mijn eigen gedachten. Want je kan wel vasten, als je dat goed kan. Maar als je daar moeite mee hebt, is dat bar lastig. Dan verzin je de tv uitlaten, omdat je die al niet hebt. Of niet snoepen, als je niet van snoep houdt. Dat zijn meer mijn manieren. Maar gastvrij zijn, terwijl je daar moeite mee hebt, of je brood delen met de armen, terwijl je dat nooit doet, dat vind ik de manier om te leven, in deze vastentijd extra.
Ik hou van schrijven, dat moge duidelijk zijn. Ik hou ook van leven, beperkt past me niet. Alles binnenin kan daar tegen opstaan. Ik zoek naar de Weg, die bij me past en waar velen mee mee kunnen lopen. Soms vurig, soms rustig, soms zeer enthousiast. Niet dat ik weet wat er komt, gewoon schrijven.
Laat het vasten niet een wet zijn. Doe wat bij je past. En leef met de mensen om je heen. Dat verrast. Ik zal niet verklappen, dat ik mijn chocola ga laten 40 dagenšŸ¤«. Ik wil namelijk niet, daarom doe ik t. Lopen jullie mee?
#sonschrijft #40dagentijd #laatjeleiden #dag1

Vandaag:
Hoe kan je hoger komen? Met deze uitspraak begon mijn dag. Onze middelste slungel wordt geadoreerd door de pleegkindjes bij zijn vriend. Hij vindt het normaal, ik vind het fantastisch. Ik zie de blik al voor me, hij begreep er niks van, hoger komen? En dan de blik daarbij van dat ventješŸ˜. Die puber groeit.

Hoe kan je hoger komen? Door een krachtpatser te zijn in het leven, misschien zelfs wel in Gods koninkrijk? Door antwoorden te weten op grote vragen? Door het goed voor elkaar te hebben en je mooie kant te delen…., zoiets?
Op deze dag treft mij een preek van Mozaiek0318, waar het gaat over naakten kleden, onze naaktheid onder ogen zien, Jezus naakt aan een kruis. Het liefst kijk je weg. Je verdraagt het niet als mens. Problemen om je heen, zorgen in je eigen gezin of veel leed, het is niet te verdragen. En toch.. kleed je naakten.

Alles wat nodig is voor het kwaad om te overwinnen, is wanneer goede mensen niets doen (Burke). Bam. Die zit raak. Het is al wat dagen bezig dat ik denk, wat kan ik doen, i.p.v. laten, wat kunnen we steunen. Meestal is februari toch nog rustig. En ik vind het juist gaaf iets extra te steunen in deze tijd van beperkt leven. Mijn chocolade liefde is groter dan ik dacht, elke dag heb ik ondraaglijke trek in chocola. Als ik dat nou eens omzet in een potje beloning met als doel International Justice Mission. Elke dag een euro in mijn potje. Het tweede potje is voor gezinnen in armoede, die dichtbij leven. Ik ken ze soms wel, soms niet. Ik probeer ze juist deze vastentijd extra toe te delen van onze rijkdom. En juist dat tweede potje mogen jullie mee vullen deze vastentijd. Zo hebben ook deze gezinnen met de Pasen weer een Paaspakket. Armoede te lijf

Hoe kan je hoger komen? Door te leven met een grote L. Om je heen kijken en dienen, wie het minder heeft dan jij. Want juist dan is de vastentijd een goede tijdšŸ™‚.
#sonschrijft #40dagentijd #laatjeleiden #liefdevoormensen #dag5


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email