koffietuinhuis-nieuws

koffietuinhuis-nieuws

Zaterdagavond. Ik zit. Na twee zeer productieve dagen. Op de achtergrond Christian Verwoerdt, prachtige cd. Voor mij geen mol, ik leef nogal graag in het licht. Ik blik even terug.

Vrijdag startte de tuinclub om 8 uur in de morgen. De schuur vorderde en het was een prachtige dag. De aardbolstoffeerder was er ook, zodat de tuin en de schuur een prachtig vloertje kreeg. Sfeer is het, zulk vrijwillig tuinvolk, zulke harde werkers, die helpen of het hun eigen tuin is. Het resultaat is prachtig, de buren leven en doen mee.

Zaterdag schreef ik: “Goede morgen mooie zaterdag. De club is alweer gestart. De kinderen werken en wie niet werken, die staan al in de tuin mee te leven. De boterkoek staat gereed voor de koffie. Goed vertoeven in Son’s koffiehuis. Op naar nog een productieve dag. Ik hou jullie op de hoogte. Ik zoek nog wat sponsors. Om een tafel vol bolchrysanten weg te kunnen geven. Even omzien voor de vakantie. Dus voelt iemand zich geroepen? Doe maar een berichtje. Het deelkastje vul ik ook weer. Dat moet maar doorgaan.

Middagpauze, verzorgd door Mirjam. Overheerlijke soep en oliebollen van ‘onze’ Oliebollenkraam Oost -Souburg, meesterlijk begin van dit seizoen. Top Mir. De mannen werken gestaag door. Wat gaat het goed. Zo blij. Ik neem even pauze bij pianoles🙂. Kunnen we daarna weer aan de bolus gebracht door Ria🤗. Nu op zoek naar een regenton, tips en sponsoren welkom..duurzaam stukkie tuin. Wat een gave dag weer. Om een uur of 4 is de electrciteit binnen aangelegd om naar de schuur door te kunnen trekken. De wandjes van de schuur staan grotendeels en er zitten zelfs al platen op het dak, zodat er volgende week folie overheen kan. De tegels zijn op alle kleine stukjes na gelegd en de tuin is gespit, zo lux heb ik het nog nooit gehad. Wat een ijver toch. En ik maar koffie schenken en koeken delen. Heerlijk.

Even een privé bakje koffie met m’n kleine dochter. Er ligt nog een laagje zand en de orde is nog even zoeken, maar ik ben intens blij met alle hulp en inzet van deze dag. Wat een professie. Ik kan mijn geluk niet op, zo voorspoedig gaat het. Volgende week nog een dakje en wandje en allerlei ge-regenton, maar ben zeer blij met mijn koffietuinhuis. Wordt vervolgd. Dank trouwe fanclub. Ik prijs me gelukkig met jullie allemaal. Fijne avond”.

Dit was weer een week koffietuinhuis-perikelen. Ik heb het er razend druk mee, maar het gaat goed. Ik ben er zo blij mee. Nu even een beetje vakantie inlassen. Dat hebben we hard nodig. Maar eerst, de rustdag. Fijne zondag!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email