huismus

huismus

Thuis. Alles draait om thuis. Ik zit om 9u al buiten met de kinderen te ontbijten, de zon is onze vriend, vriendin, wat je wil. De school begint hier niet om half 9, dan is ‘juf’ nog niet wakker. Toch start alles netjes op en doen we in boeken of online ons werk. We zijn aan vakantie toe, morgen nog even een dagje scoren en onze taken doen, die net niet af waren. En ik heb bezoek, twee musjes, zo lieflijk.
Met de anderhalve meter in acht genomen, komen hier wel mensen koffie doen die alleen zijn of praatbehoefte hebben. Het is allemaal anders, maar dat heet koffiehuis allround.
In de middag doe ik wat boodschappen en steek ik nog even kort een hart onder de riem bij een tobberd. Weer thuis strijk ik neer in de zitkuil en overdenk het thuis, thuis, thuisconcept. Ik moet er toch niet aan denken soms, dat het nog lang duurt. En weer heb ik bezoek. De musjes. Ik ben dol op musjes, maar voel me nu meer met hun verwant, de huismus. Leef bij de dag Son, leef bij de dag.
Ik volg weinig nieuws. Ik word er niet vrolijk van en wil ondanks alle wereldproblemen blijven leven en omzien naar anderen. Over alles heb ik een mening en ik wil soms helemaal geen mening. Ik wil het leven nemen zo het nu is en er wat van maken. En vooral zoeken om niet in structuurloosheid te belanden. Brengt deze periode me nou dichter naar de Bron? Neem ik een voorbeeld aan de musjes, ze scharrelen wat in mijn tuin en genieten. En ik geniet enorm van die lieve beestjes.
Het rumoer aan tafel past bij het thuisconcept. Bemoeizucht en herrie. Ach ja, het gebeurt ook allemaal maar op een klein plekje. Geduld extra en hup, na het eten een rondje. Ik wil niet eens echt, maar ik moet van mezelf. Ik heb een boel troep in de bermen zien liggen, dus dan maar even het nuttige met het aangename verenigen en achteraan mijn zwierende skeelermeisje. Zakje mee en lopen. Als de Schepper zo goed voor de musjes zorgt, kan ik wel even goed voor een stukje natuur zorgen. Met in mijn hoofd een schoon straatje lees ik de jeugd voor en genieten we. Ingewikkelde tijden, alles thuis. Maar ik zal proberen een vrolijke huismus te zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email