toeleven naar Pasen dag 32

toeleven naar Pasen dag 32

Waarom slaapt er niemand om half 10? oh, dat grapje van zomertijd. Ik zit met dochterlief nog beneden en het lijkt of het stapelbed door de zoldering kraakt, nou ja zeg. Lig gewoon stil daar. Nog een toiletbezoeker, nog een toiletbezoeker, ma-ham, kan nog nie slape. Ik weet ’t. Daar moeten we aan wennen. Toch maar in bed blijven, morgen weer vroeg schoolšŸ˜œ.
De eerst dag is weer gelukt. Degene, die Deutsch hat gelernt haalde haar toets glansrijk. Daardoor was ze zo blij en opgelucht, dat ze nog wel een weekrooster voor zussie wilde maken en met broer discussieerde, dat natuurlijk wel. Dat is van alle tijden, zeker met thuisonderwijs. De meester belde voor zachte zoon. Bellen is ook een vak. Er kwam wel een blinkende smile, dat zag meester dan weer niet, maar het bleef bij, ja, ja, ja, nee, ja, ja, daaag. Kon je niet meer praten, zei ik. Schouderophalend, ik ben nu met rekenen bezig. Ha, ha. Meester dik tevreden, dat wel.

Ik weet dat er veel gezucht wordt voor alle kinderen thuis. Ik begrijp het ook. Maar ik vind het ook een tijd van andere dingen doen, ook dat zeg ik soms. Verbondenheid in deze tijd. Dus doe ik ineens aan een live-goed-voornemen. Ik heb een prachtig boek gekocht en lees vanaf vandaag weer voor. Ze lezen hier graag, dus voorlezen schiet er soms een tijd bij in. Maar de tijd van samen op de bank, tegen elkaar aan, genietend van een mooi boek is goud. We zijn vanaf regel Ć©Ć©n geboeid, dat is niet vaak. De pubers gaan ook de bank niet meer af. En moeder zit en leest. Prinses vindt het enorm spannend, ze kruipt bijna in me, maar dat komt omdat zij niet zo van akelige moeders houdt, en die komen we de eerste bladzijde tegen. Ach, huilend omdat ik stop praten we over de gevoelige kant van onze 9jarige. Wat is dit weer kostbaar. Ik weet het al. Morgen slaan we niet over. En is het niet om hun, dan wel om mij, ik wil weten hoe het gaat.
Al zou de thuisschool vandaag mislukt zijn, het leven slaagde vandaag. Niet voor de nep, gewoon voor het echie.
#Sonschrijft40dageneninspireert #omzienenvoorlezen #dag32


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email