toeleven naar pasen dag 10

toeleven naar pasen dag 10

De zon. Je zou juichen. De zitkuil staat blank. En dan heeft t veel geregend, want dat is haast nooit. Ik heb een praatochtend, voor mezelf. Ook wel eens nodig en verrijkend. En zie tussen de middag een vrouw bij het kastje scharrelen. Ik denk..ff vragen hoe het gaat en spurt naar buiten. Goedemiddag mevrouw, hoe is het met u? Mwaaoh, mwaaoh, zegt de vrouw en na 5 minuten weet ik weer precies waarom ik voor dit leven kies. Investeren in en betrokken zijn op levens van mensen. Door ziekte en fratsen van instanties heeft ze nog een tientje te gaan deze week. En dat zo nog een paar maanden. De moed was even weg. Wat heb je nodig mevrouw? Ach..het moet lukken zo. Wacht zeg ik, ik heb nog wat. Vlees? Dat heb ik al een week niet gegeten. Ik duik in mijn vriezer. Hier..lekker..voor een paar goeie maaltijden. Nog iets? Uhm..nee..ik weet niet. Lekkers? Ha ha, zegt ze, dat heb ik niet. Duik weer terug, dit keer in de kast. Koekjes, pakje lekkers. En dat mag u vanavond ook een keertje in één keer opeten, het mag, het moet niet. Ze lacht hartelijk en na een..bel nou eens aan als het nodig is, schuifelt ze met iets meer moed de pad af.
Lieve lezers, het leven is zo gaaf als je bijdraagt in een anders leven. Het is als het zonnetje in regendagen. En doneren jullie mee, dan is het kastje vol tevree. En kan de mevrouw volgende week ook weer eten.
#Sonschrijft40dageneninspireert #omzienenontmoeten #dag10


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email