Weeral oudjaarsdag

Weeral oudjaarsdag

Of je nou melancholisch bent of dramatisch of nuchter of gewoonachtig, na de kerstdagen zeilt zo af en toe het gevoel binnen, de oudejaarsdag komt eraan. Van mij mag het dan eigenlijk zo 2 januari zijn. De maand december was enorm druk, ook geslaagd, absoluut. Het is de maand dat ik vanaf oktober probeer rust in te bouwen en dat gaat dan een tijd goed, nog een tijdje blijf ik tevreden en gluur ik in een agenda die rust uitstraalt en dan… midden december denk ik, oeps, hoe kan ik rust bewaken in deze gigantische drukte aan mijn hoofd en ik stoom in volle kracht door, Het blijft een uitdaging dan mensen te vragen, die met je mee denken, af en toe op jouw remmetje staan en een handje uitsteken. Dit jaar is het me voor het eerst gelukt activiteiten te kaderen en dan niet méér te doen. De lol is wel dat ik een open huis heb, dus wat nou kaderen, dat blijft dan zo een dingetje. Goede voornemens doe ik niet aan, ja, nou, die doe ik het hele jaar door een beetje. Deze blijft gelden, hoe hou ik intensief leven vol en breng ik zo hier en daar mijn eigen me-time goed in kaart. Wandelen met mezelf, het blijft een goeie manier om mijn hoofd leeg te maken. Ik hou ‘m op mijn lijstje.

Deze dagen zijn mijn gedachten meer bij het afgelopen jaar. Wat is er veel gebeurd. In februari ben ik dankzij mensen die dik vertrouwen in me hebben gesprongen in een eigen bestaan. Wat was dat spannend, maar wat is het een meesterzet geweest. Geen dag spijt van gehad, geen dag niet blij mee geweest. Het delen en geven en samen leven is op mijn lijf geschreven. Wat een plezier. Wat zijn er goeie doelen blij geweest met de bijdrage van dit huis en de shop, die bloeide. Alle enthousiaste mee-levers maakten mogelijk dat er vier sponsorkindjes een goed leven hadden, dat kinderen uit de slavernij gehaald konden worden (IJM), dat Goeie Hoop de weeskindjes goede opvang kon geven en dat er allerlei privé-acties een duw kregen van Sons shop. Hobby en doel gaan hier werkelijk hand in hand en is er iets voltooid, dan popt er weer wel een idee op om aan mee te werken. Heerlijk. Het motto dichtbij en verweg vind ik een mooi concept, wat in veel harten landt. De klapper van het jaar was wel Armoede te lijf. Zoveel mensen die nut hebben aan het deelkastje en ook 18 gezinnen, die dit jaar een prachtig kerstpakket kregen vanuit dit koffiehuis. Daar komt de vele gesprekjes bij, je wordt gezien! Ondanks dat je leven niet eenvoudig is, tel je hier mee. Dat gevoel mag ook het nieuwe jaar zo weer mee reizen, ook dat verveelt nooit.

Ook verdriet ging ons deurtje niet voorbij. Onze lieve Joke, die we nog zo vaak noemen, ontviel ons na een heel goed contact. Deze week las ik de column nog die ik over haar schreef en dan zijn tranen ook een teken van de liefde, die we voor haar voelden en we herdenken haar op onze eigen manier en koesteren de herinneringen.

Een jaar in een blog, dat is niet eenvoudig. Dat ga ik niet doen. Morgen is het oliebollendag. We zijn een dagje uitdeelpunt om te delen voor wie graag bolletjes eet, maar niet zo breed zit. Mooie actie om het jaar mee af te sluiten.

Ik hoop het nieuwe jaar net zoveel liefde te kunnen verspreiden als dit jaar. Als het aan de Bron ligt, moet het lukken. Niet leven vanuit angst, maar de liefde elke keer een beetje naar voren schuiven en daar anderen mee aan steken en bemoedigen. Ik kan je zeggen, het is heerlijk leven, heerlijk werk. Als jullie allemaal weer mee doen, dan verspreiden we in deze wereld een enthousiasme, waar veel mensen blij van worden. En is je verdriet groot, ik begrijp het een beetje, zoek maar lekker steun, echt, het kan zomaar verluchten.

Voor jullie een goede jaarwisseling. Een bijzonder gewaardeerde dank voor al jullie mee lezen en bemoedigende woorden en mee doen!! Oprecht dankbaar. Samen is zoveel mooier. Ik wens jullie een enorm grote zegen voor 2020. Tot snel!


3 Replies to “Weeral oudjaarsdag”

  1. Ik bewonder je goede moed en je doorzettingsvermogen! Ik wens je voor 2020 alle goeds! Hartelijke groeten, Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email