december

december

December. ik denk dat ik elk jaar dezelfde dingen bij mezelf signaleer en elk jaar nog geneigd ben er over te schrijven ook. Ik val vast in herhaling. Vandaag één van de weinige keren dat ik niet naar school hoef te rijden ’s morgens vroeg en dan kom ik dus niet op gang. Tuurlijk mag dat, met koffie vroeg aan de mail is ook wel wat een keer, maar ik kan daar niet helemaal goed mee om gaan. Want het is morgen sint, er moet nog van alles. Nou ja, een vriendin kwam toen ik net aangekleed was en nee, ze deed geen koffie. Toch stonden we een heel verhaal aan de deur te houden, nog fijn ook en heerlijk herkenbaar. Onder nul weer wakker dus. Met de kinderen in de middag lekker woensdagmiddagje spelen. Een surprise die af moet, sjonge, heb nog nooit zo een mooie gezien in dit huis dan, ben er niet zo goed in, maar werd wel aangestoken door die zachte, secure zoon. Om het binnen-dagje dan toch even te doorbreken, gaan we nog op stap om ongeveer 160 flessen op de juiste plek te krijgen. Wie verzint dit? Wij, zegt zoon ijskoud. De laatste winkel komen we weer zo een gezellige vriendin tegen. Ik zucht al bij het zien van alle december-perikelen in de winkel. Ik ben er niet goed in. Want één ik wil niks en twee ik vind wel heel veel lekker. Gelukkig heb ik er dan weer geen geld voor over, dus schuif maar door. Ik doe niet mee. Hier, zegt vriendin, jij gaat van mijn geld lekker chocomelk met slagroom kopen. Wat is dat toch weer grappig. Het zijn toch deze dingen, die je laten glimmen. Samen leven was het toch? Wat is dat toch leuk. Lekker laat, maar met restjes genoeg in de koelkast genieten we de maaltijd. Nog even de sint-adrenaline koesteren en dan op naar onze gezinnen de kerst door krijgen. Dat vind ik dan weer feest!
Morgen dus koffiehuis, maar chocomelk mag ook;-). Met slagroom. En steun je de armoede-te-lijf-actie nog niet? Gemiste kans, doe lekker mee. geven maakt je rijk.
Son#omzienenontmoeten#kerstvooriedereen#armoede#ookdichtbijhuis
NL83RABO0375561706 t.n.v. S. Kingma


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Follow by Email